Προϊόντα

Προϊόντα

ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ

Το πυρηνέλαιο Αποτελεί το βασικό προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του Πυρηνελαιουργείου . Έχει σκούρο καστανοπράσινο χρώμα και οδηγείται ,κυρίως ,στις ραφιναρίες με σκοπό τον εξευγενισμό του. Αποτελεί έλαιο εξαιρετικής ποιότητας και κατάλληλο είτε για βρώση (ωμό) αλλά ενδείκνυται και για τηγάνισμα καθώς αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποτελεί το βασικό προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του Πυρηνελαιουργείου .

ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟ

Έπειτα από την εξάγωγή του πυρηνελαίου , παραλαμβάνουμε το πυρηνόξυλο.
Το πυρηνόξυλο συγκαταλέγεται σε ένα από τα κορυφαία βιοκαύσιμα έπειτα από έρευνες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε περισσότερα από 200 είδη βιομάζας. Συγχρόνως είναι ένα 100% βιολογικό προϊόν καθώς η περιεκτικότητά του σε θείο είναι μηδαμινή και δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα. Επιπλέον , η καύση του έχει μηδαμινές επιπτώσεις στο φαινόμενο του θερμοκηπίου .

Αποτελεί εξαιρετική λύση για καύσιμο σε λέβητες βιομάζας και χρησιμοποιείται είτε σε βιομηχανίες με σκοπό την παραγωγή ατμού , ενέργειας (φούρνοι, πλυντήρια ), θέρμανση (θερμοκήπια, πτηνοτροφικές μονάδες ) είτε για οικιακή χρήση .
Τέλος , η χαμηλή τιμή του σε σχέση με το πετρέλαιο και η υψηλή θερμογόνος δύναμή του (περίπου 5000 kcal/gr) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποτελεί ένα Ελληνικό και , δη , τοπικό προϊόν το καθιστούν κορυφαίο στον χώρο των καυσίμων .

Το πυρηνόξυλο αποτελείται από:

  • τον πυρήνα της ελιάς που είναι ξυλώδης και κατακερματισμένος
  • Το σαρκώδες μέρος- ψίχα της ελιάς (αποξηραμένη) σε μορφή σκόνης
  • την φλούδα του καρπού

Διατίθεται προς λιανική και χονδρική πώληση στις εξής μορφές :

  1. Χύμα
  2. Συσκευασμένο σε σάκους των 35kg
  3. Συσκευασμένο σε big bag (μεγάλοι σάκοι) 750 kg
  4. Σε παλέτες

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Πέρα από την επεξεργασία του ελαιοπυρήνα και την εμπορία του Πυρηνελαίου η εταιρία μας κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα στην εμπορία ελαιολάδου εξάγοντας είτε σε χύδην μορφή στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου , είτε συσκευασμένο στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης , της Αμερικής και της Ασίας , προσφέροντας έτσι ένα σημαντικό εμπορικό δρόμο για την αγροτική ανάπτυξη της Λακωνίας και της Μεσσνηνίας.

Διαθέσιμα είδη ελαιολάδου :

  • Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  • Παρθένο Ελαιόλαδο
  • Βιομηχανικό Ελαιόλαδο