Παραγωγική Διαδικασία

Παραγωγική Διαδικασία

Παραγωγική Διαδικασία

Ο ελαιοκαρπός παραλαμβάνεται από τα ελαιοτριβεία με σκοπό την εξαγωγή του ελαιόλαδου , παράλληλα παράγεται το υποπροϊόν αυτής της διαδικασίας που είναι ο ελαιοπυρήνας.

Ο ελαιοπυρήνας αποτελεί πρώτη ύλη για το πυρηνελαιουργείο και αποτελείται από περίπου 5% πυρηνέλαιο.

Στάδια Παραγωγής:

  • Το πρώτο στάδιο παραγωγής είναι η ξήρανση του ελαιοπυρήνα σε ειδικά κυλινδρικά ξηραντήρια με σκοπό να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του .
  • Στην συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της εκχύλισης με εκχυλιστικό υγρό (διαλύτη), εξάνιο, και έτσι παραλαμβάνουμε το ακατέργαστο πυρηνέλαιο. Το προϊόν μετά την εκχύλιση ονομάζεται πυρηνόξυλο.

Το Πυρηνελαιουργείο αποτελεί μια 100% ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ αφού παραλαμβάνει το υποπροϊόν της παραγωγής του ελαιόλαδου και το μετατρέπει σε προϊόν . Η διαδικασία της ξήρανσης παράγει λευκό καπνό που στην πραγματικότητα δεν είναι καυσαέρια αλλά η υγρασία που αποβάλλεται από τον υγρό ελαιοπυρήνα . Η διαδικασία της εκχύλισης είναι ένα κλειστό κύκλωμα επεξεργασίας, χωρίς απόβλητα.

Στην πραγματικότητα , η παραγωγή του ελαιόλαδου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ύπαρξη του Πυρηνελαιουργείου και την παραγωγή του πυρηνελαίου και ,συνεπώς, αποτελεί απαράκαμπτο κομμάτι της.